Google Associate Cloud Engineer Practice Exam Part 6

Google-Associate-Cloud-Engineer-Practice-Exam-Part-6

Google Associate Cloud Engineer Practice Exam Part 6

Notes: Hi all, Google Associate Cloud Engineer Practice Exam Part 6 will familiarize you with types of questions you may encounter on the certification exam and help you determine your readiness or if you need more preparation and/or experience. Successful completion of the practice exam does not guarantee you will pass the certification exam as the actual exam is longer and covers a wider range of topics.
We highly recommend you should take Google Associate Cloud Engineer Guarantee Part because it include real questions and highlighted answers are collected in our exam. It will help you pass exam in easier way.

Part 1: Google Associate Cloud Engineer Practice Exam Part 1
Part 2: Google Associate Cloud Engineer Practice Exam Part 2
Part 3: Google Associate Cloud Engineer Practice Exam Part 3
Part 4: Google Associate Cloud Engineer Practice Exam Part 4
Part 5: Google Associate Cloud Engineer Practice Exam Part 5
Part 6: Google Associate Cloud Engineer Practice Exam Part 6

1. Your company has a massive quantity of unstructured data in text, Apache AVRO and PARQUET files in the on-premise data centre and wants to transform this data using a Dataflow job and migrate cleansed/enriched data to BigQuery. How should you make the on-premise files accessible to Cloud Dataflow?

A. Migrate the data from the on-premises data centre to Cloud Spanner by using the upload files function.
B. Migrate the data from the on-premises data centre to Cloud SQL for MySQL by using the upload files function.
C. Migrate the data from the on-premises data centre to Cloud Storage by using a custom script with gsutil commands.
D. Migrate the data from the on-premises data centre to BigQuery by using a custom script with bq commands.

Reveal
Answer: C

10. Your business-critical application deployed on a compute engine instance in us-west 1-a zone suffered an outage due to GCP zone failure. You want to modify the application to be immune to zone failures while minimizing costs. What should you do?

A. Direct the traffic through a Global HTTP(s) Load Balancer to shield your application from GCP zone failures.
B. Provision another compute engine instance in us-west1-b and balance the traffic across both zones.
C. Ensure you have hourly snapshots of the disk in Google Cloud Storage. In the unlikely event of a zonal outage, use the snapshots to provision a new Compute Engine Instance in a different zone.
D. Replace the single instance with a Managed Instance Group (MIG) and autoscaling enabled. Configure a health check to detect failures rapidly.

Reveal
Answer: B

11. You deployed a mission-critical application on Google Compute Engine. Your operations team have asked you to enable measures to prevent engineers from accidentally destroying the instance. What should you do?

A. Turn on deletion protection on the compute engine instance.
B. Uncheck “Delete boot disk when instance is deleted” option when provisioning the compute engine instance.
C. Deploy the application on a preemptible compute engine instance.
D. Enable automatic restart on the instance.

Reveal
Answer: A

12. Your production applications are distributed across several Google Cloud Platform (GCP) projects, and your operations team want to efficiently manage all the production projects and applications using gcloud SDK on Cloud Shell. What should you recommend they do to achieve this in the fewest possible steps?

A. Create a gcloud configuration for each production project. To manage resources of a particular project, run gcloud init to update and initialize the relevant gcloud configuration.
B. Use the default gcloud configuration on cloud shell. To manage resources of a particular project, activate the relevant gcloud configuration.
C. Create a gcloud configuration for each production project. To manage resources of a particular project, activate the relevant gcloud configuration.
D. Use the default gcloud configuration on cloud shell. To manage resources of a particular project, run gcloud init to update and initialize the relevant gcloud configuration.

Reveal
Answer: C

13. You want to optimize the storage costs for long term archival of logs. Logs are accessed frequently in the first 30 days and only retrieved after that if there is any special requirement in the annual audit. The auditors may need to look into log entries of the previous three years. What should you do?

A. Store the logs in Nearline Storage Class and set up a lifecycle policy to transition the files older than 30 days to Archive Storage Class.
B. Store the logs in Standard Storage Class and set up a lifecycle policy to transition the files older than 30 days to Archive Storage Class.
C. Store the logs in Standard Storage Class and set up lifecycle policies to transition the files older than 30 days to Coldline Storage Class, and files older than 1 year to Archive Storage Class.
D. Store the logs in Nearline Storage Class and set up lifecycle policies to transition the files older than 30 days to Coldline Storage Class, and files older than 1 year to Archive Storage Class.

Reveal
Answer: B

14. Your company runs most of its compute workloads in Google Compute Engine in the europe-west1-b zone. Your operations team use Cloud Shell to manage these instances. They want to know if it is possible to designate a default compute zone and not supply the zone parameter when running each command in the CLI. What should you do?

A. In GCP Console set europe-west1-! zone in the default location in Compute Engine Settings.
B. Run gcloud config to set europe-west1-b as the default zone.
C. Update the gcloud configuration file ~/config.ini to set europe-west1-b as the default zone.
D. Add a metadata entry in the Compute Engine Settings page with key: compute/zone and value: europe-west1-b.

Reveal
Answer: A

15. You run a business-critical application in a Google Cloud Compute Engine instance, and you want to set up a cost-efficient solution for backing up the data on the boot disk. You want a solution that:
minimizes operational overhead
– backs up boot disks daily
. allows quick restore of the backups when needed, e.g. disaster scenarios
. deletes backups older than a month automatically.
What should you do?

A. Enable Snapshot Schedule on the disk to enable automated snapshots per schedule.
B. Deploy a Cloud Function to initiate the creation of instance templates for all instances daily.
C. Configure a Cloud Task to initiate the creation of images for all instances daily and upload them to Cloud Storage.
D. Set up a cron job with a custom script that uses gcloud APIs to create a new disk from existing instance disk for all instances daily.

Reveal
Answer: A

16. The operations manager has asked you to identify the IAM users with Project Editor role on the GCP production project. What should you do?

A. Turn on IAM Audit logging and build a Cloud Monitoring dashboard to display this information.
B. Extract all project-wide SSH keys.
C. Execute gcloud projects get-iam-policy to retrieve this information.
D. Check the permissions assigned in all Identity Aware Proxy (IAP) tunnels.

Reveal
Answer: C

17. Your company’s compute workloads are split between the on-premises data centre and Google Cloud Platform. The on-premises data centre is connected to Google Cloud network by Cloud VPN. You have a requirement to provision a new non-publicly-reachable compute engine instance on a c2-standard-8 machine type in australia-southeast1- zone. What should you do?

A. Configure a route to route all traffic to the public IP of compute engine instance through the VPN tunnel.
B. Provision the instance without a public IP address.
C. Provision the instance in a subnet that has Google Private Access enabled.
D. Provision the instance in a subnetwork that has all egress traffic disabled.

Reveal
Answer: B

18. You manage an overnight batch job that uses 20 VMs to transfer customer information from a CRM system to BigQuery dataset. The job can tolerate some VMs going down. The current high cost of the VMs make the overnight job not viable, and you want to reduce the costs. What should you do?

A. Use preemptible compute engine instances to reduce cost.
B. Use a fleet of f1-micro instances behind a Managed Instances Group (MIG) with autoscaling. Set minimum and maximum nodes to 20.
C. Use tiny f1-micro instances to reduce cost.
D. Use a fleet of f1-micro instances behind a Managed Instances Group (MIG) with autoscaling and minimum nodes set to 1.

Reveal
Answer: A

19. You plan to deploy an application to Google Compute Engine instance, and it relies on making connections to a Cloud SQL database for retrieving information about book publications. To minimize costs, you are developing this application on your local workstation, and you want it to connect to a Cloud SQL instance. Your colleague suggested setting up Application Default Credentials on your workstation to make the transition to Google Cloud easier. You are now ready to move the application to Google Compute Engine instance. You want to follow Google recommended practices to enable secure IAM access. What should you do?

A. Grant the necessary IAM roles to a service account, download the JSON key file and package it with your application.
B. Grant the necessary IAM roles to the service account used by Google Compute Engine instance.
C. Grant the necessary IAM roles to a service account and configure the application running on Google Compute Engine instance to use this service account.
D. Grant the necessary IAM roles to a service account, store its credentials in a config file and package it with your application.

Reveal
Answer: B

2. You want to run an application in Google Compute Engine in the app-tier GCP project and have it export data from Cloud Bigtable to daily-us-customer-export Cloud Storage bucket in the data-warehousing project. You plan to run a Cloud Dataflow job in the data-arehousing project to pick up data from this bucket for further processing. How should you design the IAM access to enable the compute engine instance push objects to daily-us-customer-export Cloud Storage bucket in the data-warehousing project?

A. Update the access control on daily-us-customer-export Cloud Storage bucket to make it public. Create a subfolder inside the bucket with a randomized name and have the compute engine instance push objects to this folder.
B. Ensure both the projects are in the same GCP folder in the resource hierarchy.
C. Grant the service account used by the compute engine in app-tier GCP project roles/storage.objectCreator IAM role on the daily-us-customer-export Cloud Storage bucket.
D. Grant the service account used by the compute engine in app-tier GCP project roles/storage.objectCreator IAM role on app-tier GCP project.

Reveal
Answer: C

20. You run a batch job every month in your on-premises data centre that downloads clickstream logs from Google Cloud Storage bucket, enriches the data and stores them in Cloud BigTable. The job runs for 32 hours on average, can be restarted if interrupted, and must complete. You want to migrate this batch job onto a cost-efficient GCP compute service. How should you deploy it?

A. Deploy the batch job in a GKE Cluster with preemptible VM node pool.
B. Deploy the batch job on a fleet of Google Cloud Compute Engine preemptible VM in a Managed Instances Group (MIG) with autoscaling.
C. Deploy the batch job on a Google Cloud Compute Engine Preemptible VM.
D. Deploy the batch job on a Google Cloud Compute Engine non-preemptible VM. Restart instances as required.

Reveal
Answer: A

21. Your gaming backend uses Cloud Spanner to store leaderboard and player profile data. You want to scale the spanner instances based on predictable usage patterns. What should you do?

A. Configure alerts in Cloud Monitoring to alert Google Operations Support team and have them use their scripts to scale up or scale down the spanner instance as necessary.
B. Configure a Cloud Scheduler job to invoke a Cloud Function that reviews the relevant Cloud Monitoring metrics and resizes the Spanner instance as necessary.
C. Configure alerts in Cloud Monitoring to trigger a Cloud Function via webhook, and have the Cloud Function scale up or scale down the spanner instance as necessary.
D. Configure alerts in Cloud Monitoring to alert your operations team and have them manually scale up or scale down the spanner instance as necessary.

Reveal
Answer: C

22. You are running an application on a Google Compute Engine instance. You want tocreate multiple copies of this VM to handle the burst in traffic. What should you do?

A. Create a snapshot of the compute engine instance disk and create images from this snapshot to handle the burst in traffic.
B. Create a snapshot of the compute engine instance disk and create instances from this snapshot to handle the burst in traffic.
C. Create a snapshot of the compute engine instance disk, create a custom image from the snapshot, create instances from this image to handle the burst in traffic.
D. Create a snapshot of the compute engine instance disk, create custom images from the snapshot to handle the burst in traffic.

Reveal
Answer: C

23. You migrated a mission-critical application from the on-premises data centre to Google Kubernetes Engine (GKE) which uses e2-standard-2 machine types. You want to deploy additional pods on c2-standard-16 machine types. How can you do this without causing application downtime?

A. Run gcloud container clusters upgrade to move to c2-standard– 16 machine types. Terminate all existing pods.
B. Create a new GKE cluster with node pool instances of type c2-standard- – 16. Deploy the application on the new GKE cluster and delete the old GKE Cluster.
C. Create a new GKE cluster with two node pools – one with e2-standard-2 machine types and other with c2-standard-16 machine types. Deploy the application on the new GKE cluster and delete the old GKE Cluster.
D. Update the existing cluster to add a new node pool with c2-standard-16 machine types and deploy the pods.

Reveal
Answer: C

24. You are migrating a complex on-premises data warehousing solution to Google Cloud. You plan to create a fleet of Google Compute Engine instances behind a Managed Instances Group (MIG) in the app-tier project, and BigQuery in the data-warehousing project. How should you configure the service accounts used by Compute Engine instances to allow them query access to BigQuery datasets?

A. Grant the compute engine service account roles/bigquery.dataViewer role on the data-warehousing GCP project.
B. Grant the compute engine service account roles/owner on data-warehousing GCP project.
C. Grant the compute engine service account roles/owner on data-warehousing GCP project and roles/biqquery.dataViewer role on the app-tier GCP project.
D. Grant the BigQuery service account roles/owner on app-tier GCP project.

Reveal
Answer: A

25. You deployed the Finance teams’ Payroll application to Google Compute Engine, and this application is used by staff during regular business hours. The operations team want to backup the VMs daily outside the business hours and delete images older than 50 days to save costs. They need an automated solution with the least operational overhead and the least number of GCP services. What should they do?

A. Navigate to the Compute Engine Disk section of your VM instance in the GCP console and enable a snapshot schedule for automated creation of daily snapshots. Set Auto-Delete snapshots after to 50 days.
B. Add a metadata tag on the Google Compute Engine instance to enable snapshot creation. Add a second metadata tag to specify the snapshot schedule, and a third metadata tag to specify the retention period.
C. Use Cloud Scheduler to trigger a Cloud Function that creates snapshots of the disk daily. Use Cloud Scheduler to trigger another Cloud Function that iterates over the snapshots and deletes snapshots older than 50 days.
D. Use AppEngine Cron service to trigger a custom script that creates snapshots of the disk daily. Use AppEngine Cron service to trigger another custom script that iterates over the snapshots and deletes snapshots older than 50 days.

Reveal
Answer: A

26. Your compliance team wants to review the audit logs and data access logs in the production GCP project. You want to follow Google recommended practices. What should you do?

A. Grant the compliance team a custom IAM role that has logging.privateLogEntries. list permission. Let the compliance team know they can also query IAM policy changes in Cloud Logging.
B. Export logs to Cloud Storage and grant the compliance team a custom IAM role that has logging.privateLogEntries.list permission.
C. Export logs to Cloud Storage and grant the compliance team roles/logging.privateLogViewer lAMrole.
D. Grant the compliance team roles/logging.privateLogViewer\AM role. Let the compliance team know they can also query IAM policy changes in Cloud Logging.

Reveal
Answer: D

27. You want to migrate a legacy application from your on-premises data centre to Google Cloud Platform. The application serves SSL encrypted traffic from worldwide clients on TCP port 443. What GCP Loadbalancing service should you use to minimize latency for all clients?

A. External HTTP(S) Load Balancer.
B. Internal TCP/UDP Load Balancer.
C. Network TCP/UDP Load Balancer.
D. SSL Proxy Load Balancer.

Reveal
Answer: D

28. You are deploying an application on the Google Compute Engine, and you want to minimize network egress costs. The organization has a policy that requires you to block all but essential egress traffic. What should you do?

A. Enable a firewall rule at priority 100 to allow essential egress traffic.
B. Enable a firewall rule at priority 100 to allow ingress and essential egress traffic.
C. Enable a firewall rule at priority 100 to block all egress traffic, and another firewall rule at priority 65534 to allow essential egress traffic.
D. Enable a firewall rule at priority 65534 to block all egress traffic, and another firewall rule at priority 100 to allow essential egress traffic.

Reveal
Answer: D

29. You work for a startup company where every developer has a dedicated development GCP project linked to a central billing account. Your finance lead is concerned that some developers may leave some services running unnecessarily or may not understand the cost implications of turning on specific services in Google Cloud Platform. They want to be alerted when a developer spends more than 750$ per month in their GCP project. What should you do?

A. Export Billing data from each development GCP projects to a separate BigQuery dataset. On each dataset, use a Data Studio dashboard to plot the spending.
B. Set up a budget for each development GCP projects. For each budget, trigger an email notification when the spending exceeds $750.
C. Export Billing data from all development GCP projects to a single BigQuery dataset. Use a Data Studio dashboard to plot the spend.
D. Set up a single budget for all development GCP projects. Trigger an email notification when the spending exceeds $750 in the budget.

Reveal
Answer: B

3. Your company has deployed all its production applications in a single Google Cloud Project and uses several GCP projects for development and test environments. The operations team requires access to all production services in this project to debug live issues and deploy enhancements. Your security team prevents the creation of IAM roles that automatically broaden to include new permissions/services in future. How should you design the IAM role for operations team?

A. Create a custom role with the necessary permissions and grant the role on the production GCP project to all members of the operations team.
B. Grant the Project Editor role at the organization level to all members of the operations team.
C. Grant the Project Editor role on the production GCP project to all members of the operations team.
D. Create a custom role with the necessary permissions and grant the role at the organization level to all members of the operations team.

Reveal
Answer: A

30. EU GDPR requires you to respond to a Subject Access Request (SAR) within one month. To be compliant, your company deployed an application that uses Apache WebServer to provide SAR archive (tar) files back to customers requesting them. Your compliance team has asked you to send them an email notification when the network egress charges for this server in the GCP project exceeds 250 dollars per month. What should you do?

A. Export the logs from Apache server to Cloud Logging and deploy a Cloud Function to parse the logs, extract and sum up the size of response payload for all requests during the current month; and send an email notification when spending exceeds $250.
B. Configure a budget with the scope set to the billing account, the amount set to $250, threshold rule set to 100% of actual cost & trigger email notifications when spending exceeds the threshold.
C. Export the project billing data to a BigQuery dataset and deploy a Cloud Function to extract and sum up the network egress costs from the BigQuery dataset for the Apache server for the current month, and send an email notification when spending exceeds $250.
D. Configure a budget with the scope set to the project, the amount set to $250, threshold rule set to 100% of actual cost & trigger email notifications when spending exceeds the threshold.

Reveal
Answer: C

31. You are running a business-critical application in a GKE cluster in a subnet with cluster autoscaling enabled. A massive surge in demand for your company’s products has seen the GKE cluster node pool scale-up until there were no more free IP addresses available for new VMs in the subnet. What should you do to fix this issue?

A. Add a new subnet to the same region.
B. Add a secondary (alias) IP range to the existing subnet.
C. Add a new VPC and set up VPC sharing between the new and existing VPC.
D. Expand the range of the existing subnet.

Reveal
Answer: D

32. You developed an application on App Engine Service to read data from a BigQuery dataset and convert the data to PARQUET format. The application is using the default app-engine service account in the app-tier GCP project. The data team owns the BigQuery dataset in the data-warehousing project. What IAM Access should you grant to the default app-engine service account in app-tier GCP project?

A. Grant the default app-engine service account in the app-tier GCP project roles/bigquery. data Viewer role on the data-warehousing project.
B. Grant the service account in the data-warehousing GCP project roles/bigquery.job User role on the app-tier project.
C. Grant the default app-engine service account in the app-tier GCP project roles/bigquery.dataViewer role on the same project.
D. Grant the default app-engine service account in the app-tier GCP project roles/bigquery.jobUser role on data-warehousing project.

Reveal
Answer: A

33. Your company updated its business operating model recently and no longer need the applications deployed in the data-analytics-v1 GCP project. You want to turn off all GCP services and APIs in this project. You want to do this efficiently using the least number of steps while following Google recommended practices. What should you do?

A. Ask an engineer with Project Owner IAM role to identify all resources in the project and delete them.
B. Ask an engineer with Project Owner IAM role to locate the project and shut down.
C. Ask an engineer with Organization Administrator IAM role to identify all resources in the project and delete them.
D. Ask an engineer with Organization Administrator IAM role to locate the project and shut down.

Reveal
Answer: B

34. You deployed an application on a general-purpose Google Cloud Compute Engine instance that uses a persistent zonal SSD of 300 GB. The application downloads large Apache AVRO files from Cloud Storage, retrieve customer details from them and saves a text file on local disk for each customer before pushing all the text files to a Google Storage Bucket. These operations require high disk I/O, but you find that the read and write operations on the disk are always throttled. What should you do to improve the throughput while keeping costs to a minimum?

A. Bump up the size of its SSD persistent disk to 1 TB.
B. Replace Zonal Persistent SSD with a Local SSD.
C. Replace Zonal Persistent SSD with a Regional Persistent SSD.
D. Bump up the CPU allocated to the general-purpose Compute Engine instance.

Reveal
Answer: B

35. You want to monitor resource utilization (RAM, Disk, Network, CPU, etc.) for all applications in development, test and production GCP projects in a single dashboard. What should you do?

A. In Cloud Monitoring, share charts from development, test and production GCP projects.
B. Create a Cloud Monitoring workspace in the production project and add development and test projects to it.
C. Make use of the default Cloud Monitoring dashboards in all the projects.
D. Grant roles/monitoring.admin to development, test and production GCP projects.

Reveal
Answer: B

36. You have an application in your on-premises data centre with an API that is triggered when a new file is created or updated in a NAS share. You want to migrate this solution to Google Cloud Platform and have identified Cloud Storage as the replacement service for NAS. How should you deploy the API?

A. Deploy the API on GKE cluster and use Cloud Scheduler to trigger the API to look for files in Cloud Storage there were created or update since the last run.
B. Trigger a Cloud Function whenever files in Cloud Storage are created or updated.
C. Trigger a Cloud Dataflow job whenever files in Cloud Storage are created or updated.
D. Configure Cloud Pub/Sub to capture details of files created/modified in Cloud Storage. Deploy the API in App Engine Standard and use Cloud Scheduler to trigger the API to fetch information from Cloud Pub/Sub.

Reveal
Answer: B

37. You are running a business-critical application in a fleet of compute engine instances behind an autoscaled Managed Instances Group (MIG). The MIG initiated a scale-up event to keep up with the increasing incoming traffic, but the compute engine instance failed to create. How should you debug this issue?

A. 1. Ensure you don’t have any persistent disks with the same name as the VM instance. 2. Ensure the disk autodelete property is turned on (disks.autoDelete set to true). 3. Ensure instance template syntax is valid.
B. 1. Ensure instance template syntax is valid. 2. Ensure the instance template, instance and the persistent disk names do not conflict.
C. 1. Ensure the instance template, instance and the persistent disk names do not conflict. 2. Ensure the disk autodelete property is turned on (disks.autoDelete set to true).
D. 1. Ensure you don’t have any persistent disks with the same name as the VM instance. 2. Ensure instance template syntax is valid.

Reveal
Answer: A

38. You work for a multinational car insurance company that specializes in rewarding safer drivers with cheaper premiums. Your company does this by installing black box loT devices in its 2 million insured drivers’ cars. These devices capture driving behaviours such as acceleration/deceleration, speed compared to speed limits, and types of driving, such as commuting on freeway compared to commuting on surface streets etc. You expect to receive hundreds of events per minute from every device. You need to store this data and retrieve data consistently based on the event time, and both operations should be atomic. How should you store this data?

A. Store the data in Cloud Storage. Have a file per loT device and append new data to the file.
B. Store the data in Cloud Datastore. Have an entity group per device.
C. Store the data in Cloud BigTable. Have a row key based on the ingestion timestamp.
D. Store the data in Cloud Filestore. Have a file per loT device and append new data to the file.

Reveal
Answer: C

39. Your team creates/updates the infrastructure for all production requirements. You need to implement a new change to the current infrastructure and want to preview the update to the rest of your team before committing the changes. You want to follow Google- recommended practices. What should you?

A. Clone the production environment to create a staging environment and deploy the proposed changes to the staging environment. Execute gcloud compute instances list to view the changes and store the results in a Google Cloud Storage bucket.
B. Preview the updates using Deployment Manager and store the results in a Google Cloud Storage bucket.
C. Clone the production environment to create a staging environment and deploy the proposed changes to the staging environment. Execute gcloud compute instances list to view the changes and store the results in a Google Cloud Source Repository.
D. Preview the updates using Deployment Manager and store the results in a Google Cloud Source Repository.

Reveal
Answer: B

4. Your company is building a mobile application that enables users to upload and share images with their friends. Your company places a high value on security. Prefers minimal maintenance (no-op), and wants to optimize costs where possible. You are designing the backend for the app based on these requirements:
– Enable users to upload images for only 30 minutes,
– Enable users to retrieve their images and share their images with their friends,
– Delete images older than 50 days.
You have very little time to design the solution and take it to production. What should you do? (Choose two)

A. Have the mobile application use signed URLs to enabled time- limited upload to Cloud Storage.
B. Use Cloud Scheduler to trigger a Cloud Function to check for objects older than 50 days and delete them.
C. Enable lifecycle policy on the bucket to delete objects older than 50 days.
D. Write a cron script that checks for objects older than 50 days and deletes them.
E. Have the mobile application send the images to an SFTP server.

Reveal
Answer: A C

40. An auditor requires specific access on certain GCP services in your Cloud project. You have started working on the first version of a custom IAM role to enable this access. You are currently testing this role in a test GCP project. The compliance team requires this role to be production-ready, and want you to share with them the lifecycle stage. What should you do?

A. 1. Set the custom IAM role lifecycle stage to ALPHA while you test the role in the test GCP project. 2. Restrict the custom IAM role to use permissions with TESTING support level.
B. 1. Set the custom IAM role lifecycle stage to BETA while you test the role in the test GCP project. 2. Restrict the custom IAM role to use permissions with SUPPORTED support level.
C. 1. Set the custom IAM role lifecycle stage to BETA while you test the role in the test GCP project. 2. Restrict the custom IAM role to use permissions with TESTING support level.
D. 1. Set the custom IAM role lifecycle stage to ALPHA while you test the role in the test GCP project. 2. Restrict the custom IAM role to use permissions with SUPPORTED support level.

Reveal
Answer: D

41. Your company stores an export of its Customer PII data in a multi-regional Google Cloud storage bucket. Your legal and compliance department has asked you to record all operations/requests on the data in this bucket. What should you do?

A. Enable the default Cloud Storage Service account exclusive access to read all operations and record them.
B. Use the Data Loss Prevention API to record this information.
C. Use the Identity Aware Proxy API to record this information.
D. Turn on data access audit logging in Cloud Storage to record this information.

Reveal
Answer: D

42. A finance analyst at your company is suspended pending an investigation into alleged financial misconduct. However, their Gsuite account was not disabled immediately. Your compliance team has asked you to find out if the suspended employee has accessed any audit logs or BigQuery datasets after their suspension. What should you do?

A. Search for users’ Cloud Identity username (email address) as the principal in system event logs in Cloud Logging.
B. Search for users’ Cloud Identity username (email address) as the principal in data access logs in Cloud Logging.
C. Search for users’ service account as the principal in admin activity logs in Cloud Logging.
D. Search for users’ service account as the principal in data access logs in Cloud Logging.

Reveal
Answer: B

43. Your company wants to migrate all compute workloads from the on-premises data centre to Google Cloud Compute Engine. A third-party team provides operational support for your production applications outside business hours. Everyone at your company has a Gsuite account, but the support team do not. How should you grant them access to the VMs?

A. Use Cloud Identity Aware Proxy (IAP) to enable SSH tunnels to the VMs and add the third-party team as a tunnel user.
B. Set up a firewall rule to open SSH port (TCP:22) to the IP range of the third-party team.
C. Set up a Cloud VPN tunnel between the third-party network and your production GCP project.
D. Add all the third party teams SSH keys to the production compute engine instances.

Reveal
Answer: A

44. All departments at your company have their own Google Cloud Projects. You got transferred into a new department that doesn’t have a project yet, and you are ready to deploy a new application onto a Compute Engine Instance. What should you do?

A. In the GCP Console, enable the Compute Engine API. When creating a new instance in the console, select the checkbox to create the instance in a new GCP project and provide the project name and ID.
B. Use gcloud commands first to create a new project, then to enable the Compute Engine API and finally, to launch a new compute engine instance in the project.
C. Run gcloud compute instances create with –project flag to automatically create the new project and a compute engine instance. When prompted to enable the Compute Engine API, select Yes.
D. In the GCP Console, enable the Compute Engine API. Run gcloud compute instances create with – –project flag to automatically create the new project and a compute engine instance.

Reveal
Answer: B

45. You deployed an application using Apache Tomcat server on a single Google Cloud VM. Users are complaining of intermittent issues accessing a specific page in the application, and you want to look at the logs on the local disk. What should you do?

A. Configure a health check on the instance to identify the issue and email you the logs when the application experiences the issue.
B. Check logs in Cloud Logging.
C. Check logs in the Serial Console.
D. Install the Cloud Logging Agent on the VM and configure it to send logs to Cloud Logging. Check logs in Cloud Logging.

Reveal
Answer: D

46. Your company plans to migrate all applications from the on-premise data centre to Google Cloud Platform and requires a monthly estimate of the cost of running these applications in GCP. How can you provide this estimate?

A. For all GCP services/APIs you are planning to use, use the GCP pricing calculator to estimate the monthly costs.
B. For all GCP services/APIs you are planning to use, capture the pricing from the products pricing page and use an excel sheet to estimate the monthly costs.
C. Migrate all applications to GCP and run them for a week. Use the costs from the Billing Report page for this week to extrapolate the monthly cost of running all applications in GCP.
D. Migrate all applications to GCP and run them for a week. Use Cloud Monitoring to identify the costs for this week and use it to derive the monthly cost of running all applications in GCP.

Reveal
Answer: A

5. Your company uses Google Cloud for all its compute workloads. One of the applications that you developed has passed unit testing, and you want to use Jenkins to deploy the application in User Acceptance Testing (UAT) environment. Your manager has asked you to automate Jenkins installation as quickly and efficiently as possible. What should you do?

A. Deploy Jenkins on a fleet of Google Cloud Compute Engine VMs in a Managed Instances Group (MIG) with autoscaling.
B. Deploy Jenkins on a Google Compute Engine VM.
C. Use GCP Marketplace to provision Jenkins.
D. Deploy Jenkins on a GKE Cluster.

Reveal
Answer: C

6. Your company deployed its applications across hundreds of GCP projects that use different billing accounts. The finance team is struggling to add up all production Cloud Opex costs and has requested your assistance for enabling/providing a single pane of glass for all costs incurred by all applications in Google Cloud. You want to include new costs as soon as they become available. What should you do?

A. Use Google pricing calculator for all the services used in all GCP projects and pass the estimated cost to finance team every month.
B. Enable Billing Export from all GCP projects to BigQuery and ask the finance team to use Google Data Studio to visualize the data.
C. Ask the finance team to check reports view section in Cloud Billing Console.
D. Use Cloud Scheduler to trigger a Cloud Function every hour. Have the Cloud Function download the CSV from the Cost Table page and upload the data to BigQuery. Ask the finance team to use Google Data Studio to visualize the data.

Reveal
Answer: B

7. Your production Compute workloads are running in a subnet with a range 192.168.20.128/25. A recent surge in traffic has seen the production VMs struggle, and you want to add more VMs, but there are no free IP addresses in the VPC. All new and old VMs need to communicate with each other. How can you do this with the fewest steps?

A. Create a new VPC and a new subnet with IP range 192.168.21.0/24. Enable VPC Peering between the old VPC and new VPC. Configure a custom Route exchange.
B. Create a new VPC network and a new subnet with IP range 192.168.21.0/24. Enable VPC Peering between the old VPC and new VPC.
C. Create a new non-overlapping Alias range in the existing VPC and Configure the VMs to use the alias range.
D. Update the subnet range to 192.168.20.0/24.

Reveal
Answer: B

8. Your compliance team has asked you to set up an external auditor access to logs from all GCP projects for the last 60 days. The auditor wants to combine, explore and analyze the contents of the logs from all projects quickly and efficiently. You want to follow Google Recommended practices. What should you do?

A. Set up a Cloud Storage sink destination to export logs from all the projects to a bucket. Configure a lifecycle rule to delete objects older than 60 days. Ask the auditor to query logs from the bucket.
B. Set up a Cloud Scheduler job to trigger a Cloud Function that reads and export logs from all the projects to a BigQuery dataset. Configure the table expiration on the dataset to 60 days. Ask the auditor to query logs from the dataset.
C. Set up a BigQuery sink destination to export logs from all the projects to a dataset. Configure the table expiration on the dataset to 60 days. Ask the auditor to query logs from the dataset.
D. Ask the auditor to query logs from Cloud Logging.

Reveal
Answer: C

9. You work for a multinational delivery services company that uses Apache Cassandra DB as the backend store for its delivery track and trace system. The existing on-premises data centre is out of space. To cope with an anticipated increase in requests in the run-up to Christmas, you want to move this application rapidly to Google Cloud with minimal effort whilst ensuring you can spin up multiple stacks (development, test, production) and isolate them from each other. How can you do this?

A. Download the installation guide for Cassandra on GCP and follow the instructions to install the database.
B. Launch Cassandra DB from Cloud Marketplace.
C. Install an instance of Cassandra DB on Google Cloud Compute Engine, take a snapshot of this instance and use the snapshot to spin up additional instances of Cassandra DB.
D. Install an instance of Cassandra DB on Google Cloud Compute Engine, take a snapshot of this instance and upload to Google Cloud Storage bucket. Every time you need a new instance of Cassandra DB, spin up a new compute engine instance from the snapshot.

Reveal
Answer: B

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *